НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

21 студент добија стипендија од 3000 денари од општина Кочани за учебната 2021-2022 година

Пренеси ја вистината

Вкупно 21 студент од општина Кочани добија стипендии за да им го подобрат студентскиот стандард за време на тековната учебна 2021-2022 година. Од буџетот на општина Кочани градоначалникот Љупчо Папазов оваа година ќе издвои по 3000 денари за овие 21 студенти за 10 месеци почнувајки од септември 2021 до јуни 2022 година.

“Вкупно 21 студент добија општинска стипендија од 3.000 ден (за еден студент) кои ги исполнуваат условите пропишани во Правилникот за стипендирање. До крајот на годината, сите студенти ќе бидат дополнително повикани на доделување и потпишување на договирите за користење на стипендиите.

При потпишувањето на договорите потребно е студентите да ја приложат својата трансакциска сметка.

Одлуката за доделување на стипендии на студенти од Општина Кочани за студиската 2021/2022 година е на следниот линк.

-соопштија од општина Кочани.

За авторот на оваа статија