НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јули 16, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Американската амбасадорка Кејт Мери Брнз во посета на општина Штип и градоначалникот Иван Јорданов

Пренеси ја вистината

Во текот на вчерашниот ден во работна посета на општина Штип беше амбасадорката на САД во Република МАкедонија Кејт Мери Брнз. Таа имаше работна средба со неодамна избраниот градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ Иван Јорданов со кој што имале конструктивен разговор за потенцијалот на општина Штип и можноста за развој во повеќе полиња на општествен живот за жителите на Штип.

“На средбата со Н.Е. Амбасадорката на САД во Македонија, госпоѓа Кејт Брнз, имавме продуктивен разговор во кој ги споделивме нашите размислувања за потенцијалот на Општина Штип и можностите за развој кои ги има нашиот град.

Огромно е задоволството да споделиш идеи и визија со стратешки пријател, кој во секој момент е подготвен за соработка и поддршка на нашиот град.”

-соопшти Иван Јорданов Градоначалник на општина Штип во врска со оваа средба.

За авторот на оваа статија