НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
април 1, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Андреа Бочели ја пее “Тивка ноќ” во празна пештера. Изведбата е вонвременска

За гласовните способности на светски познатиот тенор нема потреба многу да се зборува, затоа што тие се докажани на најголемите и најзначајните светски сцени за изведба.

Она што отскокнува во оваа негова изведба на светски познатата песна “Тивка ноќ” (Silent night) е природниот акапела звук кој што се шири низ магичниот рељеф на познатите пештери Фрасиси во северот од Италија.

Овој сублимат на моќен природен глас и магичната резонантна акустика на природната пештера и даваат на оваа изведба навистина восхидувачки звук од кој што морници надоаѓаат по телото.

Оттука оваа изведба е достојна за почеток на божикните и новогодишните празнувања во нивниот вистински сјај на топлина. среќа и заедништво.

За авторот на оваа статија

>