НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
7 децембра, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Бислимоски со 127 илјади месечна плата ги потценува граѓаните додека зема повисоки акцизи од семејните буџет

Претседателот на Регулаторната Комисија за енергетика Марко Бислимоски во своето гостување во вестите на Сител ТВ зборуваше за мотивите за зголемените акцизи со кои што директно се влијаеше на цената на нафтата и нафтените деривати. Тој во голем дел од своето интервју се обидуваше да ги релативизира штетните политики на владата кои што тој ги спроведува додека целокупното население во државата се соочува со вртоглав раст на цените на енергенсите кои што пак предизвикуваат лавина на поскапувања на животните намирници во широкопотрошувачката.

📌 Понижувачки за народот е тој што зема 127.000 денари плата, што посредно им зема на луѓето превисоки акцизи за секој литар бензин, истиот тој да ги релативизира цените кои ги покачува, додека на многу граѓани тие поскапувања им го загрозуваат животниот стандард❗️

-соопшти пратеникот Антонијо Милошоски вом врска со обидите на Бисломоски да ја релативизира лошата состојба во која се наоѓаат граѓаните.

За авторот на оваа статија