НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Честитка по повод Денот на Ромите од Градоначалникот на Ѓорче Петров Александар Стојкоски

Пренеси ја вистината

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров Александар Стојкоски по повод денешниот ден 8 Април- Меѓшународен ден на Ромите упати честитка од свое лично име и од името на општинската администрација во општината

“Мултикултурализмот е одлика на Општина Ѓорче Петров .

Заеднички ги негуваме вредностите и традициите, живееме мирен и спокоен живот, се почитуваме и си помагаме. Ромската заедница активно учествува во носење на одлуки кои се однесуваат на подобрување на животот во нашата општина. Преку заеднички проекти активно работиме во правец на инклузија на Ромите, остварување конкретни чекори за подобро образование на заедницата. За нас од голема важност е Вашето учество во општествениот живот.

Ви го честитам 8- ми Април – Меѓународниот ден на Ромите. Да продолжиме и натаму во духот на единство и соживот!”

-стои во честитката на Александар Стојкоски- Градоначалник на општина Ѓорче Петров.

За авторот на оваа статија