НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
септември 30, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Чудотворните можни примени на растението Коноп. Причини за негова забрана

Чудото од растение- КОНОП!

Годината е 1914- година на Првата Светска Војна а фармери култивираат Коноп на банкнота од Американски долари,..

Имајте го ова во предвид кога ќе го читате текстот што следува…

Индустрискиот канабис не било само земјоделско растение. Тој бил и “против-оружје” наспроти нафтата и монетарниот систем базиран на фосилните горива!

Како беше забранет конопот?

 1. Еден декар засаден со коноп произведува количество на кислород колку и што произведуваат 25 декари дрвја
 2. Еден декар засаден со коноп произведува исто количество на хартија колку што произведуваат дрвјата на 4 декари шума,
 3. Додека хартијата произведена од коноп моѓе да се рециклира 8 пати, онаа произведена од дрво може да се рециклира 3 пати.
 4. Конопот расте за 4 месеци, дрвото 20-50 години,
 5. Канабисот е вистински ловец на радијацијата,
 6. Канабисот може да сеодгледува насекаде на земјината топка во сите микроклиматски услови, има потреба од мало количество вода,
 7. Канабисот е отпорен на растителни болести и нема потреба од прскање,
 8. Ако текстилот произведен од конопно растение стане масовно распространет, пестицидната индустрија ќе ја снема целосно,
 9. Првите фармерки се направени од коноп, дури зборчето КАНВАС стоело во описот на составот на производите од коноп,,
 10. Конопот исто така е идеално растение за правење јажиња, чанти, обувки, капи и шешири,
 11. Ги намалува ефектите на хемотерапијата и радијацијата во случај на лечење со канабис, сида и рак,
 12. Се користи кај најмалку 250 заболувања како што е реума, срце, епилепсија, астма, несвестица и заболувања на р’бетниот столб,
 13. Сите пластични маси можат да се заменат со производи од коноп, а нивното враќање во природата е многу по лесно,
 14. Може да се користи за изолација на објекти во градежништвото,
 15. Самуните и детергентите направени од коноп не ја загадуваат водата,

Во 18 век во Америка производството на коноп било задолжително а фармерите кои одбивале да го произведуваат биле законски прогонувани, а сега оваа ситуација е обратна. ЗОШТО?

W.P. Herst е сопственик на весници, списанија и медиуми во Америка во 1900 години. Неговата компанија имала во сопственост големи шумски површини и произведувал хартија. Ако оваа хартија беше направена од Коноп, тој ќе загубеше милиони долари.

Рокфелер беше најбогатиот човек во светот. Имаше нафтена компанија. Биогоривото и конопното масло се разбира му беа најголеми непријатели.

Компанијата DUPONT имаше патент за производство на пластични маси од нафта/фосилни горива. Погодувата производството на Коноп му го загрозуваше бизнисот? Подоцна еден од водечките лица во оваа компанија стана секретар на претседателот на САД Хувер.

Ова се само неколку од најзначајните и најбогатите ликови кои што одлучија дека Конопот. Со алатките кои што им стојат на располагање за масовна манипулација со луѓето, го прогласиле конопот за штетно растение за здравјето на луѓето. Сите лекарства од коноп биле повлечени од пазарите и истите биле заменети со хемиски лекарства кои се користат до денес.

За производство на хартија се сечат шумите, токсикацијата на планетата земја и на луѓето со пестициди се зголемува. А светот е преполно со пластичен отпад кој е тука да остане со генерации…

-Превземено од интернет

За авторот на оваа статија