НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
7 децембра, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Дали насмевките на лицата на овие двајца премиери го отсликуваат животниот стандард на граѓаните во двете држави?

Денеска премиерот Димитар Ковачевски со свој тим се сретна со бугарскиот премиер Кирил Петков, од средбата Ковачевски упати пораки за менаџирањето на ризиците од војната во Украина но и пораки на задоволство од работата на работните групи договорени на заедничката седница на двете влади во Софија.

„Со бугарскиот премиер Кирил Петков уште еднаш го потврдивме заедничкиот, координиран пристап во менаџирањето на ризиците од војната во Украина.

Задоволни сме со резултатите од работните групи договорени на заедничката седница на двете влади во Софија. Новата динамика во комуникацијата на работните групи дава оптимизам.

Заедно оценивме дека досега потпишаните договори и меморандуми за соработка укажуваат на сериозен напредок во дијалогот на нашите земји.

Продолжуваме и понатаму да ги исполниме сите одредници кои ги поставивме двете држави за унапредување на меѓусебните односи.“

-напиша на фејсбук Димитар Ковачевски.

За авторот на оваа статија