НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Дел од раководството на ВМРО-ДПМНЕ оствари средба со претставници на НДИ

Пренеси ја вистината

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски придружуван со дел од раководството на партијата денеска оствари работна средба со претставници на Националниот Деморатски Институт во Македонија.

“Денес заедно со потпретседателот Timco Mucunski, членот на извршниот комитет и портпарол Марија Митева и меѓународниот секретар Стефан Андоновски имавме средба со претставници на Националниот демократски институт NDI во Македонија, на која присуствуваа Роберт Скот Хeјзлет, виш директор на НДИ Македонија, како и Сандра Пепера, директорка на НДИ – програма за род, жени и демократија и Моира Вилан, директорка на НДИ – програмата за демократија и технологија.

Разговаравме за актуелната политичка и економска состојба во Македонија, за надворешната политика која ја води владата и за менаџирањето на институциите и парламентот.

Воедно, упативме и благодарност до Националниот демократски институт за континуираната поддршка која ја дава на ВМРО-ДПМНЕ во јакнење на капацитетите на партијата.”

-соопшти Христијан Мицкоски во врска со оваа средба

За авторот на оваа статија