НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
мај 18, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Димитар Ковачевски: Следните парламентарни избори очекувано е да бидат редовни и да се одржат во 2024 година

Пренеси ја вистината

По состанокот во Влада на делегацијата на ДУИ и новиот претседател на СДСМ Димитар Ковачевски во организација на Зоран Заев во улога на Премиер на Владата, во јавноста новиот претседател на владеачката СДСМ во јавноста упати свое соопштениеЧ

“Владината коалиција е стабилна и подготвена да одговори на сите предизвици како и успешно да ја реализира владината програма. Следните парламентарни избори очекувано е да бидат редовни и да се одржат во 2024 година, а до тогаш Владата ќе биде посветена да испорача економски резултати и да се справи со пандемиската и со енергетската криза. Во фокус на новата Влада ќе биде наоѓањето решенија за предизвиците во односите со Бугарија и почеток на преговорите за членство во Европската Унија. На денешната средба со претседателот на ДУИ, Али Ахемти и премиерот Зоран Заев разговаравме на овие и други актуелни теми поврзани со работењето на владата во следниот период.”

-соопшти Димитар Ковачевски- Претседател на СДСМ.

За авторот на оваа статија