НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
7 децембра, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Доналд Трамп: Бајден и НАТО постапиле „глупо“ наспроти Путин

Претходниот американски претседател Доналд Трамп изјави дека Џо Бајден и НАТО постапиле „глупо“ наспроти неговиот еднократно-паметен соперник Владимир Путин и потврди дека нападот на Москва на Украина немало да се случи доколку тој бил претседател.

Трамп овие тези ги соопшти за време на неговиот говор кој го имаше на Конференцијата за акција на Конзервативната партија во текот на вчерашниот ден. Обраќајки им се на своите поддржувачи Трамп забележа дека тој бил единствениот американски претседател во 21 век кој не направил превид за руската воена интервенција надвор од нивните граници.

„Бевме паметна земја. Сега сме глупа земја“, -соопшти Трамп. „Русија имаше почит кон САД“ кога тој бил на сила, но сега Џо Бајден се гледа како „слаб“.

„За времето на Буш, Русија ја нападна Грузија, За времето на Обама Русија го завзеде Крим, за времето на Бајден Русија ја нападна Украина. Јас сум единствениот претседател во 21 век под чија стража Русија не нападни ниту една друга земја“, -соопшти Трамп на своето обраќање на оваа вчерашна конференција.

За авторот на оваа статија