НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
април 2, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Драган Ковачки со остар шпиц ги разобличи лагите на власта за признаеноста на Македонскиот јазик од ЕУ

Денеска во реплика на еден од пратениците од власта, пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки ја разобичи лагата која што оркестрирано ја лиферуваат во јавност поединци-функционери на власта во врска со наводното признавање на Македонскиот Јазик од страна на Европската Унија

“Не почитувам пратеници што гласаат против македонските национални интереси и кои во отсуство на аргументи се служат со лаги и манипулации.

Македонскиот јазик не е признаен од ЕУ. Бугарија го оспорува со декларација, а судбината на истиот ќе се решава во поглавје 34 во преговорите.”

-рече денеска Драган Ковачки во врска со оваа измама на функционерите на актуелната власт и нивните следбеници.

За авторот на оваа статија

>