НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
фебруар 22, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Е многу се интересни фотографиите како премиер држи слушалка во рака, демек многу „јак“ фактор

Пренеси ја вистината

„Стратешкото партнерство со САД е од суштинско значење, кое е крунисано со поддршката на Вашингтон за нашето членство на НАТО. Членството во алијансата, е огромна привилегија и одговорност.

Во телефонскиот разговор со државниот секретар на Соединетите Американски Држави, Ентони Блинкен се заблагодарив за поддршката на САД од независноста до денеска, која што е проследена и со одлични билатерални односи како и за поддршката на САД за Северна Македонија во евроинтегративниот п

Државниот секретар на САД, Ентони Блинкен потенцираше дека поддршката на Вашингтон доаѓа од целосната посветеност на Северна Македонија на вредностите на НАТО, кои земјата ги докажа и во поддршката за Украина којашто е целосно хармонизирана со сите сојузници во НАТО.

Во разговорот Блинкен потенцираше дека САД и Северна Македонија стратешкото партнерство го издигнаа на ниво на соработка која не прави незаменливи сојузници во НАТО и во заедничките мисии на Алијансата.“

-Соопштение на Димитар Ковачевски

За авторот на оваа статија