НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
април 13, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Ева Грин e една од најелегантните femme fatale во светот која држи до својот див карактер

Пренеси ја вистината

Ева Грин е прекрасна француска актерка која што секогаш во јавноста плени со својата елеганци, моден изглед и шарм. Таа е родена во 1980 година и својот пат кон славата го изгради преку внимателен избор на филмски улоги кои го дефинираа нејзиниот препознатлив белег на фатална жена помеѓу армијата обожаватели ширум светот.

Ева Грин нејзиното филмско деби го имаше во филмот “Сонувачи” (анг. Dreamers) на Бернардо Бертолучи каде што имаше повеќе експлицитно разголени сцени. Таа има значајни улоги и во филмовите “Рајско Царство” (анф. Kingdom of Heaven) на Ридли Скот, “Казино Ројал” (анг. Casino Royale), “Златниот компас” (анг. The Golden Compass), и “300: Подемот на една иммперија” (анг. 300: Rise of an Empire).

Ева Грин се има појавено и во ТВ серии како што се Камелот и Пени Дредфул.

Таа во својот моден израз во јавноста не наликува на стереотипот на француските модни икони кои што сакаат да бидат до детал средени и дефинирани со строго изразени моднои црти. Напротив Ева Грин отскокнува од ово француски моден стереотип со хаотични фризури, модни парчиња и детали кои што и го дефинираат нејзиниот див израз кој извира од нејзините зелени очи.

За авторот на оваа статија