НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
7 децембра, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Градоначалничката на Скопје се зафати со решавање на проблемот со ѓубрето во градот

Големиот број на пријави од страна на граѓаните на Скопје до новата градоначалничка Данела Арсовска за постоење на големи количества на ѓубре ширум населбите во градот, го кренаа алармот кај градоначалничката на највисоко можно ниво.

Таа денеска беше на лице место во Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ каде даде насоки кај надлежните во претпријатието за итно надминување на состојбата.

„Денес излеговме на терен поради голем број поплаки од граѓани за преполни контејнери ширум градот.

Го посетивме ЈП „Комунална Хигиена“ каде добивме ветување од одговорните на смена дека ситуацијата ќе биде надмината во најкраток можен рок, а проблемот беше решен за неполн час.

Проблемите ќе се решаваат тековно, остануваме на терен и редовно ќе ја контролираме работата на сите градски претпријатија, а ќе одржиме состанок со раководството на јавното комунално претпријатие каде ќе биде расчистено зошто повеќе од недела дена на неколку локации во Скопје не се собира сметот од контејнерите со динамика согласно потребите.На секоја дојава на граѓани ќе реагираме. Нема да има отстапки за неодговорно однесување на градските служби. Нема да дозволиме некој наместо професионално да раководи, да собира политички поени на работа што треба да биде завршена без да се јавува самиот градоначалник, а на терен ќе бидеме присутни постојано бидејќи ред мора да има.“

-напиша на фејсбук Данела Арсовска- Градоначалничка на Град Скопје.

За авторот на оваа статија