НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
септември 21, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Градоначалникот на Лозово застана на страната на администрацијата во нивниот протест за повисоки плати

Градоначалникот на општина Лозово Бошко Цветковски денеска во јавноста упати свое соопштение во кое се вели дека безрезервно застанува на страната на вработените во ЕЛС Лозово, детската градинка и основното општинско училиште во Лозово во нивниот протест за остварување на нивните заслужени права за повисок стандард.

“Јас како Градоначалник на Општина Лозово, во целост ги поддржувам и охрабрувам вработените во нашата општина, Детската градинка и Основното училиште, да го искористат своето право на протест!!

Нема да дозволам никој да им врши притисок, да им се заканува и уценува!!Тие мора да го добијат заслуженото и тоа што им следува,во спротивно ќе се создаде фрустрација и дечињата во градинките нема да ја добијат заслужената нега, а учениците од основното и средното образование нема да го добијат квалитетот кој што го заслужуваат.
Владата треба да размисли сериозно и да им овозможи повисок и достоинствен стандард!!

п.с. При секоја битка,НАЈВАЖНО е да се ИЗБЕРЕ ВИСТИНСКАТА СТРАНА!! Јас ја ИЗБРАВ МОЈАТА!!”

-соопшти Бошко Цветковски- Градоначалник на општина Лозово.

За авторот на оваа статија