НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Градоначалникот на Штип Буџетот за 2022 година ќе го креира заедно со граѓаните

Пренеси ја вистината

Градоначалникот на општина Штип Иван Јорданов ја информираша штипската јавност дека е во тек изготвување на предлог Буџетот за работа на општината за наредната 2022 година. согласно неговите програмски определби Градоначалникот Јорданов упати повик до сите граѓани да учествуваат во креирањето на Буџетот на општината за наредната година преку поднесување на нивни предлози и проекти за кои сметаат дека се потребни за реализација.

“Од денес до 5 Декември, граѓаните на Општина Штип можат да даваат предлози, проекти и идеи, кои ќе ги инкорпорираме во нашите програми и буџет за 2022 година.
Апелирам, сите кои сакаат да учествуваат во креирањето на локалните политики, да ја отворат веб страницата www.novaidninazastip.mk, каде може да даваат предлози и да гласаат за најинтересните, при што прворангираните десет ќе влезат во нашиот план за 2022 година.
Современата технологија ќе ја користиме за максимална вклученост на граѓаните во процесите на одлучување.”

-соопшти Иван Јорданов- Градоначалник на општина Штип.

За авторот на оваа статија