НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
април 13, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Имплементација на Еразмус+ проект за осовременување на наставата во ООУ ″Мирче Ацев″ во општина Ѓорче Петров во Сккопје

Пренеси ја вистината

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров Александар Стојковски ја информира јавноста дека во тек е имплементација на проект од Еразмус + програмата за осовременување на наставниот процес во училиштето ООУ ″Мирче Ацев″ во пшѓтината.

📚 Во ООУ ″Мирче Ацев″- стартуваше проектот насловен ″Дигитални училници со веб 2.0 алатки″ во рамки на Еразмус плус програмата.

🙋🏻 Учесници ќе бидат ученици и наставници од Романија, Португалија и два тима од Турција.

💻 Во текот на работната недела учесниците ќе работат на осовременување на наставниот процес со примена на современи образовни алатки во наставата. Заеднички ќе проследат обука за образовни алатки за уредување на слики, ќе имаат натпревар за изработка на најдобар постер, а наставниците ќе работат и на E-Twining платформата.

✅ На ваков начин и преку вакви програми се обидуваме максимално да ги осовремениме процесите на учење и на надоградување на наставниот кадар и како општина активно ќе продолжиме во насока на подобрување на состојбите во образовните институции.”

-соопшти Александар Стојковски- градоначалник на општина Ѓорче Петров.

За авторот на оваа статија