НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Интервентниот фонд за земјоделците беше ветуван уште во 2016 години од страна на СДСМ а се уште не е реализиран

Пренеси ја вистината

Во врска со прес конференцијата на Гоце Георгиевски- претседател на Комисија за земјоделство на СДСМ која се одржа вчера околу состојбите во земјоделието денеска со своја реакција во јавноста се обрати Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ:

“Евтин попупузам, манипулации и празни ветувања се карактеристика за политиките на СДСМ во Земјоделството!

Интервентниот фонд го ветувавте уште во 2016 година, а денес по предлог на амандман на опозицијата за формирање на интервентен фонд излегувате и се фалите.Брука !Георгиевски, гарантирам дека не ни знае како и кога би се користеле овие средства но тоа е таа безидејност и нестручност.Денес дотичниот требаше да им каже на сточарите кога ќе ги земат субвенциите за млеко кои ги чекаат уште од 2019 , или откупот на оризот кој стои по амбарите неоткупен, да каже како може да се преживее со 2 денари откупна цена кај јаболкарите и за сите оние проблеми кои се наталожени кај земјоделците….Луѓе како Георгиевски несмеат и незнаат да креираат добри политики, единствено се добри во криминалот кој го практукуваат ама за тоа во некое идно време !”

-соопшти Претседателот на комисијата за земјоделие на опозициската партија.

За авторот на оваа статија