НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јули 16, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Кејт Мери Брнз: Чувајте ги полицајците мотивирани како што влегле во служба

Пренеси ја вистината

На пригоден настан амбасадорката на САД во Македонија Кејт Мери Брнз даде поддршка на работата на Министерството за внатрешни работи на Македонија.

„Чувајте ги полициските службеници да останат мотивирани, како што биле кога влегле во службата”, потенцираше Кејт Мари Брнз, амбасадор на САД во Република Северна Македонија на предавањето на акредитацијата на Меѓународната асоцијација на Директори на Полициски академии за стандарди и обуки (ИАДЛЕСТ), со што го означивме остварувањето на уште еден успешен исчекор на Центарот во неговото целосно етаблирање како кредибилен, професионално оспособен и специјализи

Ова раководство на МВР е решено континуирано да го унапредува статусот на полициските службеници и вработените во МВР, како преку драстичното и сеопфатно материјално-техничко и инфраструктурно подобрување на условите за работа, така и со спроведувањето на гарантираните права на сите вработени, секогаш имајќи го предвид фактот дека само задоволна полиција претставува ефикасен сервис на граѓаните, работи со полн капацитет и легитимитет и испорачува резултати во активностите за справување со криминалот.”

-соопштија од МВР.

За авторот на оваа статија