НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
фебруар 22, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Кога ќе се разбудиме од мамурлакот на славењето да одадеме момент внимание на задолжувањето кое го направи СДСМ и ДУИ минатата година

Пренеси ја вистината

Пополека изминува почетокот на новата 2022 година во светло на општата криза која што се надвиснала над секој Македонски граѓанин.

Здравствената, финансиската, енергетската, еколошката, партизацијата на институциите, калкулантското практикување на правда…. се кризи кои што се чини уште долго ќе бидат присутни во Македонското политичко мочуриште.

Со новата година пристигна и загрижувачката бројка за новонастанатиот долг на државата во изминатата 2021 година во реализација и по заслуги на власта предводена од СДСМ и ДУИ.

Во врска со долгот на државата кој го продуцираше со своето раскалашено трошење актуелната власт во 2021 година свој став во јавноста упати Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски:

„Нов долг за секое четиричлено семејство од 77.500 денари за само една година.

Како ја завршивме економски 2021 година:

⁃ Приходи во буџет околу 3,55 милијарди €

⁃ Расходи во буџет околу 4,18 милијарди €Разликата помеѓу буџетските расходи и приходи изнесува околу 0,63 милијарди € или нов долг за македонските граѓани од 630 милиони €. Проектираниот бруто домашен производ за 2021 година беше 11,714 милијарди € што значи дека во годината на локални избори власта го зголемила долгот за околу 5,14%, а секое четиричлено семејство го задолжила за 1.260€ или за 77.500 денари.“

-соопшти Христијан Мицкоски преку социјалните мрежи

За авторот на оваа статија