НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Корн ги откажаа своите концерти во Украина и во Русија

Пренеси ја вистината

Поради актуелната воена состојба во Украина, светскиот бенд Корн ги откажа своите најавени концерти во Украина и во Русија што е единствената опција на располагање и покрај желбата на членовите на бендот да настапат пред своите фаново во овие две земји. Ваквиот чекор Корн го превзема какко гест на солидарност со Украина. Истовремено членовите на бендот во официјалното соопштение на бендот ја уважуваат желбата на своите фанови во Русија за прекин на непријателствата во нивната борба за мир.

“Многу ни е жал за нашите фанови во двете земји, и најважно, нашите молитви одат за луѓето кои се директно инволвирани”

-стои во официјалното соопштение на бендот.

Корн ќе настапи на фестивалот “Tons of Rock” во Норвешка на 24 Јуни како замена за откажаните настапи во Украина и Русија.

За авторот на оваа статија