НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
септември 21, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Ковачки: Да бевме сериозна држава до сега ќе имаше обвиненија против одговорните за нанесување штета на буџетот

Го слушам министерот Крешник Бектеши дека ДЕНЕСКА во Влада размислувале какви мерки да преземат во однос на растот на цените на основните животни намирници. Денеска, после цели 4 месеци откако знаеле дека Русија ќе ја нападне Украина!Што правевте досега неспособни? Сега ли се сетивте дека 1/3 од светскиот извоз на жито и житни култури доаѓа од тие 2 држави?За 4 месеци можевте да ги наполните резервите со храна, гориво итн. Или мислевте дека нема да се случи, па сега ќе плаќаме по астрономски цени? Да сме сериозна држава, досега ќе имаше обвиненија за сите вас заради непреземање на мерки и свесно нанесување на штета на буџетот. Претседателот Пендаровски освен што честиташе 8 март, ќе каже ли нешто во врска со задоцнетата реакција на неспособната му Влада на која никој ништо не и’ верува?

-фејсбук реакција на пратеникот Драган Ковачки- член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ

За авторот на оваа статија