НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
7 децембра, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Криза е! Ајде сите 120 пратеници да земат под наем по 10 ха земја и нека засадат пченица

Народот е веќе донесен до питачки стап да не може основни егзистенцијални потреби да си обезбеди. Повиците на надлежните власти земјоделците да го зголемуваат производството на храна се надвор од секаква логика затоа што и со досегашното производство земјоделците трупаа само загуби и задолжувања. Профитот го носеа/т трговците во услови на нерегулиран пазар. Очигледно политичарите не ја разбираат земјоделската мака па декларативно ги „обработуваат“ земјоделците со свои пропагандни трикови. Дојдено е време кога политичките пораки не помагаат на земјоделието.

Земјоделците во Македонија се сорта пред исчезнување. А штом се толку многу потребни еве еден предлог кој кружи на социјалните мрежи:

-Државата да им додели по 10 хектари земја под наем на секој од 120 пратеници па нека тие земат да произведуваат храна за прехрана на населението, бидејки толку многу се грижат за народот.

За авторот на оваа статија