НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
април 2, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Маја Мојсоска избрана за Претседателка на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ ОК Струга

На синоќешната седница на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ по претходно извршен јавен повик и селекција за нова претседателка на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ општински Комитет Струга е избрана Маја Мојсоска.

Маја Мојсоска е родена на 26.10.1978 година во Струга.
Дипломирала на Филолошкиот факултет ,,Блаже Конески” – Скопје и веќе 20 години работи во образование како наставник по македонски јазик.
Активен член на партијата е од 2005 година.
Покрај повеќето активности, од 2018 година е претседател на Комисијата за образование и наука на ОК ВМРО-ДПМНЕ Струга.

Во продолжение го пренесуваме личното соопштение на Маја во врска со нејзиниот избор на одговорната функција:

“Почитувани членови и симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ, драги пријатели, мои дами,

Ми претставува чест и задоволство да ве известам дека на синоќешната седница на Извршниот комитет на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ бев избрана за претседателка на Унијата на жени на ОК, Струга. Затоа сакам да искажам голема благодарност до претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ, г-ѓа Жаклина Пешевска и до членовите на Извршниот комитет на УЖ за укажаната доверба.Воедно, сакам да и се заблагодарам и на претходната претседателка на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ, ОК, Струга, Валентина Переска за досегашниот труд и работа.

Освен огромна чест, оваа функција за мене претставува и голема обврска за која што ветувам дека сериозно и целосно ќе се заложам.\

Жената е столбот на семејството и столбот на општеството. Таа му дава живот на целиот свет и затоа, ве охрабрувам сите заедно, единствени и сплотени да се бориме и избориме за подобра иднина на сите нас!За подобра Струга и за подобра Република Македонија!

Силна жена-силна држава! 💪🌷

Да живее ВМРО-ДПМНЕ! 🔴⚫👌

Да живее Република Македонија!”

-стои во соопштението упатено до јавноста од страна на новата претседателка

За авторот на оваа статија

>