НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јули 16, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Мицкоски и Николоски чекаат победа на Фидеш и Виктор Орбан од денешните избори во Унгарија

Пренеси ја вистината

Денеска во посета на владеачката партија Фидеш на премиерот Виктор Орбан беа Претседателот Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски. Милиони унгарци денеска гласаа на парламентарните избори во нивната земја каде според предизборните анкети се очекува убедлива победа на сестринската партија на ВМРО-ДПМНЕ- партијата Фидеш за петти премиерски мандат на Виктор Орбан.

“На покана на нашиот голем пријател и пријател на Македонија, Orbán Viktor, денес заедно со потпретседателот Aleksandar Nikoloski ги чекаме резултатите од парламентарните избори во Унгарија, во изборниот штаб на Fidesz. Очекуваме нова, четврта по ред победа за Fidesz и нов четврти по ред премиерски мандат на Виктор Орбан!”

-соопшти Христијан Мицкоски- Претседател на ВМРО-ДПМНЕ во врска со оваа посета.

За авторот на оваа статија