НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
мај 31, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Мицкоски од пред портретот на Махатма Ганди: ВМРО-ДПМНЕ на дело ја докажала достојната почит кон Ромите

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски им го честита Меѓународниот ден на Ромите 8 Април. Во обраќањето тој ќе рече дека води битка за подобра иднина и поголем стандард на Ромите и за сите граѓани во Македонија.

“Ромите биле, се и ќе бидат нераскинлив дел од нашата заедничка судбина. ВМРО-ДПМНЕ изразува почит кон Ромската заедница и овие зборови ние сме ги потврдиле на дело кога ја имавме можноста и одговорноста да управуваме со земјата.”

-рече Христијан Мицкоски на настанот организиран по повод денешниот ден пред портретот на Махатма Ганди.

Целото обраќање може да го погледнете во продолжение:

За авторот на оваа статија

>