НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
февруари 28, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Митко Јанчев: Новиот градски пазар во Кавадарци нека биде предизвик да почнеме да се движиме напред

Пренеси ја вистината

Денеска по повод пуштањето во употреба на новиот градски пазар во Кавадарци Градоначалникот Митко Јанчев даде изјава за јавноста.

Новиот градски пазар во срцето на тиквешијата е на три нивоа со 6900 м2 површина со 140 паркинг места, 170 тезги за пазарње по ХАСАП стандарди и 18 продажни места за месо, млеко и риба.

“Денеска после 10 месеци изведба, успеавме да го отвориме градскиот зелен пазар, нов зелен пазар. За првпат изграден во општина Кавадарци после 60 години.

Задоволство е на наша страна, како локална самоуправа и пред се како градоначалник.

Заедно со советниците и со граѓаните на општина Кавадарци успеавме овој зелен пазар за десет месеци како што кажав да биде изграден. И тоа на три нивоа, по 2.300 м2, со 140 паркинг места, 170 тезги за пазарење соодветни по ХАСАП стандард, и 18 места за продажба со 6 разни либертини во делот на риба, месо, млеко и млечни производи.

Така да денеска сакам да го поздравам и претседателот, господинот Христијан Мицкоски на ВМРО-ДПМНЕ за неговото присуство.”

-рече Митко Јанчев Градоначалник на општина Кавадарци.

И сакам да кажам дека е ова една сериозна градба и една капитална инвестиција која што за жал во Република Македонија е се помалку се случува. И ова нека биде предизвик да почнеме да се движиме и напред и како држава, меѓутоа и како општина каде што во текот на наредниот период ќе објавиме уште две сериозни капитални инвестиции.

Општина Кавадарци е во добра кондиција. Општина Кавадарци е во прави раце, и мислам дека со развојот ќе стигнеме до една општина каде што ќе имаме ниво на град од европски тип. 

За авторот на оваа статија