НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

МВР Билтен: 63 санкционирани мотоциклисти на територија на СВР Тетово

Пренеси ја вистината

На 12.06.2022 спроведена е засилена акциска контрола на територијата на СВР Тетово за санкционирање на прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли, при што санкционирани се 63 возачи. Од нив, 38 не користеле заштитна кацига за време на возење, 12 управувале мотоцикл без положен возачки испит, односно без возачка дозвола, тројца мотоциклисти биле санкционирани за измината важност на сообраќајната дозвола, а исто толку за изминат рок на важноста на осигурителната полиса, две мерки се преземени за управување на нерегистриран мотоцикл….

При акциската контрола констатирани и соодветно санкционирани се и 19 останати прекршоци.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и заеднички да придонесеме за побезбедни патишта.

Извор: МВР

За авторот на оваа статија