НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
7 децембра, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Најава за научнa трибина: „Билатералните протоколи со Бугарија и импликациите за македонската наука и образование“

Во организација на Здружението на историчари на Република Македонија (ЗИРМ), на 26 октомври 2022 г. (среда), во МКЦ, Сала Фросина, со почеток во 12:00ч., ќе се одржи Научна трибина насловена „Билатералните протоколи со Бугарија и импликациите за македонската наука и образование“.

Трибината има за цел иницирање академска дебата со која ќе се адресираат импликациите на Билатералните протоколи со Република Бугарија за македонската наука и образование.

Говорници:

проф. д-р Митко Б. Панов, Претседател на ЗИРМ
акад. Љупчо Коцарев, Претседател на МАНУ (Воведно обраќање)
aкад. Катица Ќулафкова
aкад. Ѓорги Поп Атанасов
проф. д-р Гордана Силјановска
проф. д-р Владимир Петрушевски
проф. д-р Билјана Ванковска
проф. д-р Наташа Котлар
проф. д-р Тодор Чепреганов
проф. д-р Илија Велев
проф. д-р Александар Атанасовски
проф. д-р Иванка Василевска
проф. д-р Елка Јачева Улчар

По излагањата ќе следува дискусија

За авторот на оваа статија