НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Наместо да одговори на прозивките за аферата “Тајни имоти” од СДСМ во соопштение зборуваат за Груевски, Мијалков…

Пренеси ја вистината

По денешната прес конференција на пратеникот Бране Петрушевски од ВМРО-ДПМНЕ во која зборува за лица кои се дел од т.н. афера “Тајни Имоти” од СДСМ излегоа во јавност со пишано соопштение во кое што зборуваат за Никола Груевски, Сашо Мијалков без да споменат било каков аргумент зза кој што се иззнесоа сомнежи во јавноста за прекршување на законите.

“Рекција на прес-конференција на Бранее Петрушевски од ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ е партија симбол на криминал и незаконски стекнат имот.

Белиот дворец од каде ВМРО-ДПМНЕ држи прес-конференции е нелегално стекнат имот потврден со судска пресуда во предметот Талир 2.

Како не им е срам да држат прес-конференции во криминално стекнат имот кој е пред конфискација? Барем да излезеа од него ако имаа малку доблест.

Нема поголема, подрска и покриминална,на шема отколку онаа за стекнување на белата палата на ВМРО-ДПМНЕ.

Ако го веќе сака да зборува за нелегално стекнат имот, ВМРО-ДПМНЕ нека си погледне прво во сопствените редови.

Со кој пријавен имот и на каков начин Никола Груевски живее во Будимпешта?

На кој начин Сашо Мијалков го стекнал луксузниот имот кој го нудеше како гаранции при судските процеси?

Се што ВМРО-ДПМНЕ има како информација за анкетните листови нека ги достави до Државната комисија за спречување корупција, наместо заради безидејност да ја замајува јавноста.”

-стои во партиското соопштение на СДСМ упатено денеска во јавност.

За авторот на оваа статија