НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јули 16, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Наскоро промоција на филмот „Печат на едно време“ во продукција на Повардарската епархија и Митрополитот Агатангел

Пренеси ја вистината

Во продукција на Повардарската Епархија на чело со Митрополитот Агатангел наскоро ќе биде промовиран документарниот филм “Печат на едно време”. Во филмот се зборува за црковниот живот кој што гравитира околу еден архиерех како што е Повардарскиот Митрополит Агатангел.

“Со радост би сакале да ве известиме дека го подготвивме и наскоро ќе го промовираме документарниот филм „Печат на едно време“. Овој филм се сними во продукција на Повардарската епархија, а во него е претставена централната позиција во црковниот живот и поредок, односно животот на еден архиереј, кој во овој случај е претставен низ призмата на животот на Повардарскиот Митрополит Агатангел. Филмот содржи биографски осврт, со посебен акцент на дејноста на Митрополитот Агатангел во овие последни 16 години, откако тој повторно го возглави тронот на Повардарската епархија.

Автор на проект: Никола Цилаков

Режија: Елеонора Теова

Камера и дрон оператива: Милорад Каначковиќ; Дарко Спасовски

Монтажа: Дарко Спасовски

Музика: Александар Најдов

Времетраење: 40 минути”

-стои во официјалното соопштение до јавноста од страна на продукцијата на филмот.

За авторот на оваа статија