НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
фебруар 22, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Никој во Министерство за одбрана не смогна сили да одговори за обвинувањата на квалитетот на месото кое го јадат војниците

Пренеси ја вистината

Со своја реакција во јавноста во врска со квалитетот на прехрамбените продукти кои што надлежните во Министерството за одбрана ги даваат како исхрана секојдневно на Македонските војници повторно се обрати полковникот Драган Ковачки.

Тој како член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во изминатиот период неколку пати се обрќаше кон тогашната министерка Радмила Шеќеринска со надеж дека ќе превеме нешто во врска со овој очигледен проблем, но попусто. Сега со оваа реакција Ковачки се обраќа и кон актуелната нова министерка за одбрана Славјанка Петровска и кон претседателот Стево Пендаровски:

„Се’ уште молк од Министерството за одбрана за случајот со месото со кое ја хранат војската. Од Шекеринска не очекував сама за себе да си каже дека била корумпирана и дека не се грижела за здравјето на војниците, но молкот од новиот министер Славјанка Петровска е потврда дека токму тоа е во прашање. Молчи и врховниот командант Пендаровски, за кого е очигледно дека не го интересира како му ја третираат војската. Нелегитмината Влада е далеку од НАТО стандардите кои ги спомнува само кога треба политички да профитира. *Не можат ниту домашните стандарди да ги запазат. Затоа што се неспособни и криминални!“

-соопшти Драган Ковачки преку социјалните мрежи.

За авторот на оваа статија