НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Онлајн конференција на дијаспората: Резултатите од Пописот, односно отписот

Пренеси ја вистината

Денеска во вечерните часови со почеток во 21 часот во организација на Координативното тело на Македонците во Европа преку Зум платформата ќе се одржи онлајн конференција на која ќе се разговара за ефектите од спроведениот попис во 2021 година чии што резултатит пред неколку денови беа презентирани во јавноста од страна на директорот на Заводот за статистика Апостол Симевски.

НА конференцијата свое обраќање и дискусија ќе имаат претставници на МАкедонската дијаспора од Европа а гостин ќе биде Претседателот на Светскиот Македонски Конгрес Тодор Петров.

Сите заинтересирани граѓани можат да земат свое учество.

“Резултатите од Пописот, односно отписот – дискусија

Гостин: Тодор Петров

Сабота, 2 април 2022, 21 ч мк време

Во контекст на објавените резултати од Пописот 2021 , Координативно тело на Македонците во Европа , организира дискусија со Македонците во Европа и светот.

Сите заинтересирани можат да учествуваат директно на зум линкот или пак следење преку ФБ страната на Координативно тело на Македонците во светот.

Зум линк Zoom meeting.

Topic: Попис или Отпис – Резултати

Time: Apr 2, 2022 21:00 Sarajevo, Skopje, Zagreb

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81383408709…

Meeting ID: 813 8340 8709

Passcode: 372506Фб

Фејсбук страна https://www.facebook.com/MacedoniansInEurope/

-стои во известувањето за јавноста на организаторот.

За авторот на оваа статија