НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
април 13, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Откако СДСМ го укинаа “Денот на дрвото” и сечеа возрасни дрва низ општина Лозово, сега промовираат “Дрво за секој член”

Пренеси ја вистината

Градоначалникот на општина Лозово Бошко Цветковси преку социјалните мрежи ја алармираше јавноста во општината но и поштироко за лицемерните постапки на локалното раководство на СДСМ. Додека беа локална власт во Лозово од општинската организација на СДСМ чиј што претседател беше поранешниот градоначалник СДСМ ја укинаа реализацијата на активноста “Ден на дрвото” со која што масовно се засадуваа нови дрвца ширум државата а дополнително јавноста можеше да биде сведок на сечење на повеќегодишни дрва низ Лозово, соопшти актуелниот градоначалник како реакција на новата иницијатива на ОО СДСМ Лозово наречена “Дрво за секој член”.

“Почитувани,

Откако поранешниот Градоначалник, тогашен и сегашен претседател на ОО СДС Лозово изврши сеча на еден куп дрва во дворот на општината, сега решиле да садат дрва за секој член.

Грижа на Совест или Гол Популизам🤳Дечки, онлајн од Германија, дрва не се садат!! Исто како што и дипломиран онлајн економист не се станува, ама нејсе..Чисто информативно:📌СДС ГО УКИНАА ДЕНОТ НА ДРВОТО,денес Промовираат акција “ДРВО ЗА СЕКОЈ ЧЛЕН”📍Само немојте да садите од тие ЖЕЛЕЗНИТЕ дрва како на кружниот тек,аман прескапи се❤️‍🩹⚒Освен тоа постои опасност да завршат во некој од отпадите, ако им фрли око оној од “Старо купујем”?🪤

-соопшти Бошко Цветковски- Градоначалник на општина Лозово.

За авторот на оваа статија