НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Јована Мојсоска: Северна Македонија гласаше воздржано за борба против глорификацијата на нацизмот

Пренеси ја вистината

Јована Мојсоска од политичката партија Левица на својот фејсбук профил во јавноста споделио информација во врска со гласањето на Генералното собрание на Обединетите Нации за нацрт-резолуцијата за борба против глорификацијата на нацизмот

“Генералното собрание на ОН ја усвои руската нацрт-резолуција за борба против глорификацијата на нацизмот.

За усвојување на документот гласаа 121 држава, 2 (САД и Украина) против, 53 земји беа воздржани, вклучително и Македонија.

Северна Македонија секако дека гласа воздржана за борба против глорификацијата на нацизмот, кога го брише антифашистичкото наследство од Уставот за да им удоволи на наследниците на фашистите.”

-напиша на фејсбук Јована Мојсоска од партискиот огранок на Левица од Струга,

За авторот на оваа статија