НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
октомври 1, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Пакети со храна со логото на здружението “Иван Михајлов” и ликот на Цар Борис III се делеа во Битола и во Охрид

Во услови на енормна криза во која граѓаните почнуваат да страдаат дури и за храна, во Охрид и во Битола беа поделени пакети со прехрамбени артикли, храна и основни прозиводи по повод Денот на македонската револуцинерна борба.

И во такви услови како спасители на осиромашеното Македонско население се јавуваат Бугарските клубови Ванчо Михајлов и Цар Борис трети, со надеж дека ќе ги одоброволат сиромашните граѓани на кои секаква помош им е добредојдена. На сликите објавени на фејсбук може да се видат пакети со масло за јадење, тестенини, конзервирана храна како и средства за хигена, додека пак помеѓу прозиводите, јасно може да се забалежат слики од Цар Борис Трети, логото на фондацијата „Бугарска Меморија“, како и логото на здружението именувано по соработникот на бугарската фашистичка окупација за време на втората светска војна, Ванчо Михајлов.

“По повод 129 годишнината од формирањето на ВМРО, Центар за култура „Иван Михаилов“ – Битолја, Здружението Цар Борис Охрид, со донација на д-р Милен Врабевски и Фондацијата Бугарска Меморија помогнаа со пакети со семејства во Битола и Охрид.”

-информираат од здружението Центар за култура “Иван Михајлов” од Битола.

За авторот на оваа статија