НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јули 16, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

По обвинителството и Јоци удри по Момировски (вербално)

Пренеси ја вистината

Новинарката Јорданка Русе Ивановска Јоци преку својот фејсбук профил удри вербално по нејзиниот колега Горан Момировски од ТВ АЛФА.

Авторот на емисијата “Заспиј ако можеш” која се емитува во вечерниот термин на ТВ АЛФА, Момировски деновиве е цел на кривичен прогон од страна на судско-обвинителските власти за објавени информации на почетокот на годината во споменатата емисија.

Сега и новинарката Јоци има свои аргументи за напад на Момировски.

Нејзината писмена објава на фејсбук ја пренесуваме во продолжение:

“Иначе, да. Не ми дојде на ,,ферка” да се давиме во Дебарско езеро, ликов кој ме клеветеше лани по текстови. Цвикаторче си е, пиќкица, али го знаеме!
ℹ Од друга страна, не им кажува ни на оние, заблудени и неинформирани, кои го бранат дека ова му е ,,вратка” од оние со кои порано си играл, па се заиграл, па забораи кој го прати дописник у Берлин да си лежи на јака плата и привилегии, па во 2019/20/21 зема да им моча од керамиди….а сево ова е во графа разно-разни ,,службени игри”.
Ако се разумемо, хехе….
Ако, де, бранете си го, хехе…..полнете му го џепчето. Прајте го пославен од вас, али да не речете не сум ви кажала, хехе…

И, да…уште не ми се извинил, хехе…имам трпение ја, не е проблем, дебел.
И, ако се фајташ со мене пак, не ги мешај другите да те ,,перат”! Јасно? Пиќкицо! “

-напиша на фејсбук Јоци.

За авторот на оваа статија