НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
април 2, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Поддршка за сите Македонци каде и да се (не само во Бугарија) од Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ

Во вечерашното интервју во “Тема на денот” на ТВ Сител Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски зборуваше за повеќе актуелни политички теми како што е изборот на новата навлада на СДСМ и ДУИ на чело со Димитар Ковачевски, економската, енергетската, топлинската и здравствената криза во државата, како и за односите на Република Македонија со Бугарија по посетата на премиерот на Бугарија Кирил Петков.

Во однос на прашањето на новинарот кој го водеше интервјуто за односот кон Македонците во Бугарија апропо изјавите на министерот Маричиќ дека МАкедонија не треба да се грижи за нив, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски соопшти дека тој како политичар се грижи за сите Македонци каде тие и да се наоѓаат со своето живеалиште, било тоа да е во Бугарија, Грција, Србија, Албанија или било каде во светот. Тие според Мицкоски ја заслужуваат грижата на нивната татковина во рамки на можностите на државата.

За авторот на оваа статија

>