НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
мај 18, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Пригодни свечености по повод Св. Никола- Патрон и заштитник на Свети Николе

Пренеси ја вистината

Св. Никола Чудотворец е заштитник и патрон и на градот кој го носи името на овој светец- Свети Николе. По тој повод денеска во срцето на овчеполијата во градската црква се одржа Света Божествена Литургија од страна на надлежните архиерејски намесници. По завршувањето на литургијата потоа низ улиците на градот се одржа Света Литија, по што беше принесен и осветен славски колач пред постаментот на Св. Никола во центарот на Свети Николе.

“Денес во Црквата “Свети Никола” се одржа Света Божествена Литургија а со Свечена Литија и сечење на славскиот колач се продолжи во центарот на градот пред постаментот на Свети Никола. Нека ни е честит и вековит Патронот на градот “Свети Никола”.”

-соопшти градоначалникот на Свети Николе Дејан Владев кој имаше чест со свештените лица како татко на градот да го прекрши славскиот колач.

За авторот на оваа статија