НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
февруари 28, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Првична средба на Кејт Мери Брнз со Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска

Пренеси ја вистината

Градоначалничката ан град Скопје Данела Арсовска денеска оствари првична протоколарно-работна средба со амбасадорката на САД во Македонија Кејт Мери Брнз.

На средбата била истакната подготвеноста на новата градоначалничка на Скопје за интензивна соработка со нејзината екселенција амбасадорката Брнз и со афминистрацијата во Амбасадата на САД во Скопје.

“На денешната средба амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Кејт Брнз истакна честитки за изборот за градоначалник, со желба за успешна работа и изрази надеж дека со активна соработка и поддршка ќе се пристапи кон решавање на многубројните општествени проблеми со кои секојдневно се соочуваат граѓаните.

На средбата стана збор за интензивирање на соработката помеѓу Градот Скопје и амбасадата на САД, како и за размена на позитивни искуства од различни сфери на соработка што ќе придонесе и за реализирање на голем број нови заеднички проекти.”

-соопшти Градоначалничката Данела Арсовска во врска со оваа средба со амбасадорката на САД.

За авторот на оваа статија