НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
април 13, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Се огласи Новак Ѓоковиќ: Ви благодарам на сите што ми дадовте поддршка

Пренеси ја вистината

 По повеќедневната драма во која што беше ограничена слободата на движење на еден од најдобрите тенисери во светот на сите времиња во јавноста се обрати Новак Ѓоковиќ со своја кратка порака до своите фанови и целокупната светска спортска јавност:

“Благодарен сум што судијата донесе пресуда да ми се врати визата за претстој во Австралија. И покрај се што се случуваше во изминатата седмица, сакам да останам и да се натпреварувам на Австралија Опен. Останувам концентриран на тенисот. Патував до овде за да учествувам на еден од најважните турнири во историјата и дефинитивно мојот најуспешен. Во моментот толку можам да напишам и секако едно огромно ФАЛА на сите ширум светот кои што ми пружија поддршка и сила и ме охрабруваа да останам присебен и јак”,

-напиша на социјалните мрежи тенисерскиот ас Новак Ѓоковиќ.

За авторот на оваа статија