НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
септември 30, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Скопје ќе ја интензивира соработката со Унгарија во интерес на реализацијата на проектите ветени пред граѓаните

Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска денеска реализираше работна средба со Петер Сијарто- Министер за надворешни работи и трговија на Унгарија во светло на нејзините напори да ги реализира проектите кои што ги вети пред граѓаните на Македонската метропола во предизборието. Во тој контекст Градоначалничката Данела и унгарскиот министер Сијарто постигнале договор преку куј ќе се интензивира оваа соработка.

“На денешната средба со министерот за надворешни работи и трговија на Унгарија Петер Сијарто разговаравме за предизвиците кои во наредниот период го очекуваат Градот Скопје, како и проектите кои почнаа да се реализираат. Приоритети на новата градска администрација се креирање услови за подобар квалитет на животот за граѓаните и реализација на проектите предвидени во програмата на Градот Скопје. Постигнавме договор да ја интензивираме соработката меѓу Република Унгарија и Градот Скопје, со цел напредок на градот и подобар живот на граѓаните.”

За авторот на оваа статија