НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Со чистење на каптажата и резервоарот во с. Радање, Карбинци до почиста вода за пиење за жителите

Пренеси ја вистината

Како што беше претходно најавено денеска надлежни служби од комуналното претпријатие во Карбинци пристапија кон чистење на каптажата и резервоарот на вода за пиење во село Радање, општина Карбинци.

Станува збор за интервентна активност која подолго време недостигаше да биде направена, со што граѓаните сега ќе добијат поквалитетна вода за пиење во нивните домаќаинства.

“Денес како што ветив се врши чистење на резервоарот за вода и каптажата во село Радање. Ова е само еден чекор до обезбедување на чиста вода за пиење за жителите во Радање!✅

Во Карбинци создаваме нова иднина! ✅

-напиша на фејсбук градоначалникот на Карбинци Виктор Паунов во врска со оваа активност.

Извор: Брегалнички.мк

За авторот на оваа статија