НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јуни 12, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Со песната “Зелени сили” Македонија ќе се претстави на детскиот евросонг

Пренеси ја вистината

Во текот на вчерашниот ден од страна на Македонската Радио и телевизија во јавноста беше промовирана детската евровизиска песна која ќе ја претставува Македонија оваа година.

19-то издание на јуниорскиот избор за песна на Евровизија ќе се одржи на 19 декември во спектакуларната концертна сала „La Seine Musicale“, во градот на светлината, Париз.

Песната насловена како “Зелени сили” ја исполнуваат децата од мегапопуларната детска серија „Дајте Музика“ кои беа избрани од МРТ да ја претставуваат Македонија на годинешната Детска Евровизија.

Оваа песна заедно со видеото кое е достоен репрезент на севкупниот музички израз, третира актуелна проблематика поврзана со климатските промени а истат ќе ја изведуват Кристина, Анастасија, Миха и Филип од популарната детска серија „Дајте музика“.

Автор на музиката е познатиот пејач и композитор Роберт Билбилов, додека пак текстот го напиша Робин Зимбаков.

За авторот на оваа статија