НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
април 2, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Средба на Данела Арсовска со здруженијата „Го сакам Водно“ и „О2“. Тема- заштитата на Водно

Во текот на вчерашниот ден градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска реализираше работен состанок со претставници на здрженијата „Го сакам Водно“ и „О2“ кои долг временски период работат и се борат за подобрување на состојбата со животната средина во Скопје и заштитата на флората и фауната на планината Водно.

“На средбата со граѓанските здруженија „Го сакам Водно“ и „О2“ разговаравме за заштита на Водно, предизвиците и предлози за нивно трајно решавање.
Итноста на состојбите налага да се донесе Lex specialis закон за Водно, чија рамка е креирана, а во чие финално изготвување ќе учествуваат експерти и претставници на граѓанските здруженија. Важно е да се креира трајно решение со цел оневозможување на понатамошна узурпација на парк-шумата Водно.”

-соопшти во јавноста по остварената средба Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска.

За авторот на оваа статија

>