НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
8 децембра, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Средба на градоначалникот Јорданов со борачите од БК Балканец

Градоначалникот на општина Штип Иван Јорданов денеска оствари прием на членовите на Боречкиот Клуб Балканец од Штип кој што постигна забалежителен успех на Балканското првенство во Борење кое се одржа во Грција.

Во рамки на средбата Градоначалникот Јорданов се запозна изворно со активностите на клубот со условите во кои работат неговите членови, при што вети реализација на неговите предизборни проекти кои што значат значителна поддршка за сите спортови во Штип, со посебен акцент на борењето како спорт кој што има своја блескава традиција меѓу штипјани.

“Денес остварив средба со борачите од БК Балканец кои се вратија од балканското првенство одржано во Грција, со освоени златни, сребрени и бронзени медали. Развојот и афирмацијата на спортот е високо во мојот фокус и во иднина ќе работам за уште поголемо негово унапредување. Посебен акцент ќе ставиме на борењето, бидејќи Штип е град со голема традиција во овој спорт. Им посакувам на спортистите и во иднина да постигнуваат уште поголеми успеси, а ние како општина ќе бидеме нивни партнер во остварување на овие цели.”

-соопшти Градоначалникот на Штип Иван Јорданов преку социјалните мрежи.

За авторот на оваа статија