НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
мај 18, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Средба со Градоначалникот на Општина Илинден и претседателот на здружението Македонски Аманет

Пренеси ја вистината

“Во рамки на планот за чување и заштита на македонската традиција, предводникот на Каузата Македонец за Македонец Дејан Гавровски, во текот на вчерашниот ден 20.09.2022 година оствари средба со Градоначaлникот на Општина Илинден Александар Георгиевски.

Конкретни предлози за обострана соработка се ставени во агендата за идните неколку месеци. Општината Илинден е една од ретките Општини во Скопје, која сеуште е доследна на своето и името на својата Земја Република Македонија. Општината е решена да застане како поддршка на Патриотизмот и заштита на македонската традиција,”

-информираат од здружението МАкедонски Аманет.

Македонски Аманет во Општина Илинден, доби усна поддршка за реализација на проекти поврзани како со здружение така и со самата Општина.

Од здружението Македонски Аманет упатија јавна благодарност за одвоеното време и конструктивниот муабет. Заедно членовите на здружението и Градоначалникот се заложија обединети да реализираат убави проекти за општината Илинден.

За авторот на оваа статија