НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
јули 16, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Вградиле GPS на женски сокол пред сезонската миграција. Ова е патеката на движење од Јужна Африка до Финска

Пренеси ја вистината

На женски сокол му било вградено сателитски систем за следење на неговото двожење во Јужна Африка пред да започне со својата преселба кон Финска.

На приказот со картата се прикажани точките на движење по кои се движел соколот.

Само за 42 денови таа прелетала 10.000 километри со неверојатна брзина во просек од 230 км/час на ден движејки се речиси по права линија.

Природата е неограничен простор полн со изненадувања а животинскиот свет се чини многу поинтелегентен од многу луѓе.

За авторот на оваа статија