НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

Ресторан Царевоселски Делчево
www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.hotelmakedonijadelcevo.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
www.kudgocedelcevdelcevo.mk
мај 31, 2023

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Видео од дрон: Вака изгледа Мариупол после жестоките битки на руската војска и народната милиција со украинските сили и националистичките батаљони

Руските воени сили и народната милиција на Донбас превзедоа контрола врз половина од територијата на градот Мариупол во борбите против Украинските сили и националистичките батолјони кои се уште се во тек.

На видеото може да се видат оштетени и уништени згради за домување како и уништувањето на Азовстал- фабриката за железо и челик од страна на ракетните системи на руската армија.

Секретарот на генералниот совет на Обединетата Руска партија Андреј Турчак соопштил дека Русија повторно ќе го изгради градот по воената операција во Украина минатата недела.

За авторот на оваа статија

>