НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

www,agrar.mk
www.intlegis.com
www.palma.mk
www.rcz.delcevo.org.mk
www.bregalnicki.mk
www.digilit.rcz.org.mk
www.destinationdelcevo.mk
www.hope.mk
фебруар 21, 2024

Македонски Тајмс

Охрабри го светот

Владата да не спие! Овие олеснувања за граѓаните ги предлага ВМРО-ДПМНЕ

Пренеси ја вистината

Денеска на прес конференција од опозициската ВМРО-ДПМНЕ најавија дека преку Парламентот на Република Македонија од Владата на Димитар Ковачевски ќе бара законски измени за даночни олеснувања за побезболно надминување на актуелната криза во која се препуштени сите граѓани на државата.

⚫🔴 ВМРО-ДПМНЕ, преку Собранието на Република Македонија, бара:

✅ 0% ДДВ за промет и увоз на производи за човечка исхрана (наместо 5%);

✅ 0% ДДВ за топлинската енергија за греење (наместо 5%);

✅ продолжување на важноста на 5% ДДВ за електрична енергија по 1-ви јули 2022-ра;

✅ 50% намалување на акцизата за нафта и нафтени деривати.

❗️ Владата да не спие! Актуелната геополитичка состојба ќе влијае врз цената на енергенсите и затоа да ги прифати нашите неопходни и итни мерки. Ако е суетна, нека ги предложи таа, а ние ќе ги прифатиме веднаш.“

-соопшти пратеничката Дафина Стојаноска преку социјалните мрежи.

За авторот на оваа статија